Az állami ellátásba visszatérő Debreceni Egyetem Asszisztált Reprodukciós Központja a Kaáli Intézet által másfél évtizede telepített használt eszközöket és beépített bútorokat átvette, és változatlan helyszínen folytatja tevékenységét. Tudomásunk szerint az állami meddőségi központ szakmai vezetője továbbra is Dr. Bodnár Béla lesz, aki 15 éve került az Egyetemről a Kaáli Intézetbe. 

 A folyamatos betegellátás érdekében a meddőségi kezeléseket októbertől már az új Kaáli Intézetben végzik, miután a régi intézetben dolgozó orvosaiknak novemberben kiadták az éves szabadságukat.  A lombikbébi kezelésekre vonatkozó új, kedvező feltételeket az országos hálózattal rendelkező Kaáli Intézet betegei igénybe vehetik, hiszen az intézmény rendszer szinte alapítása óta rendelkezik TB finanszírozással. Az indulási eredmények rendkívül biztatóak. Októberben és novemberben több mint ötven beteg részesült lombikbébi kezelésben Budapesten, akiknek csaknem fele terhesen tért vissza Debrecenbe.

A Kaáli Intézet jelenleg a világ egyik legnagyobb és legeredményesebb lombikbébi intézmény rendszere. Indulásuk óta - 25 év alatt - több mint 26.000 gyermek köszönheti életét magas színvonalú szakmai munkájuknak. A gyermektelenséggel küzdő párok megszerették a hálapénz nélküli, rendkívül eredményes meddőségi kezeléseiket. "Betegeink kérésére és az irántuk érzett elkötelezettségünk miatt döntöttünk úgy, hogy új helyen - de továbbra is Debrecen központjában -  vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást hanem Intézetünket szeretnék választani" nyilatkozta Kaáli Géza professzor, az intézményrendszer alapítója.