KÜLFÖLD
Esőerdő és mesterséges tengerpart várja az új luxushotel vendégeit
Idén nyitja meg kapuit Dubaj legújabb luxusüdülője, ahová az esőerdő létrehozása mellett még egy mesterséges tengerpartot is építenek a tervezők.
Tengerparti misén vigasztalta az áradások károsultjait Ferenc pápa
Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton.
Brüsszelből Bukarestbe - ő az új román kormányfő-jelölt
Keddi napon a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága Viorica Dăncilă EP-képviselőt jelölte a miniszterelnöki posztra az aznap leköszönő Mihai Tudose helyett. Az 1963-ban született politikus régi tagja pártjának, és eddig főleg családvédelemmel, igazságüggyel és esélyegyenlőséggel foglalkozott az EP-ben. Híressé (hírhedté?) azonban nem eddig politikai tevékenysége tette, hanem egy interjú, amelyben a feltett kérdésekre olyan vitriolos stílusban válaszolt, hogy arra a Politico magazin is felfigyelt. Ebben ugyanis olyan válaszokat adott, amelyekből az tűnik ki, hogy szereti a szavakat használni, még akkor is, ha nem konkrétan a kérdést válaszolja meg.
Ha jön a háború - (Hideg)háborús kisokost kapnak a svédek
Először a negyvenes évek elején adtak ki a svéd hatóságok egy olyan brossurát, amelyben a háború kitörése estén szükséges tennivalókat gyűjtötték össze. Ezt egészen a hidegháború végéig aktualizálták, majd 1991-ben beszüntették a terjesztését. Most, majd’ harminc év után és sokak legnagyobb megdöbbenésére, a svéd kormány úgy döntött, feltámasztja, és – aktualizálva – minden svéd háztartásba eljuttatja.
A cukrászból lett hóhér tündöklése és bukása
A Balkán múltját és jelenét is áthatja a vér és az erőszak. Friss a hír, hogy kedd reggel Kosovska Mitrovicán pártházának lépcsőin merénylet áldozata lett a koszovói szerbek egyik mérsékeltnek mondott vezetője, Oliver Ivanovic. Ez a módszer klasszikus Szerbiában.
Misével emlékeztek meg az olasz hatóságok a veronai tragédiáról
A veronai Sant'Anastasia templomban bemutatott misével emlékeztek a tragédiáról.
Elhunyt Paul Bocuse, a Bocuse d'Ort atyja
Évek óta Parkinson-kórban szenvedett.
Több száz olasz katona megy Nigerbe
Úgy tűnik, Róma megelégelte a nyugat-afrikai országokban uralkodó helyzetet, és katonai kontingenst küldött az Atlanti-óceán partjára - írja az EUObserver nevű portál, amely szerint közel félezer katonáról van szó.
Letartóztatták a vadorzók királyát
Letartóztattak a thai hatóságok egy negyvenéves thai férfit, aki a gyanú szerint több mint egy évtizede irányítja az afrikai vadon élő állatokat tizedelő illegális kereskedelem ázsiai piacát.
Bezárják a hamburgi katolikus iskolák harmadát
Riadalmat okozott a hamburgi szülők körében az érsekség bejelentése, miszerint a huszonegy helyi katolikus iskolából nyolcat bezárnak.
2018. január 21. vasárnap, Ágnes napja
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg